Jeg laget tomatsuppe - oppsktrift fått av tante Barbara med tortillasnack funnet hos Trine og hennes matblogg og til dessert ble det bringebær og hvit sjokoladepai funnet på en polsk blogg. Jeg tok bilder underveis bare for å skryte litt...
tomatsuppe, tortillasnacks og pai |
Bringebær og hvit sjokolade pai fra start til slutt
Oppskrift Deig:
- 150 g mel
- 30 g sukker
- 175 g smør kutta i terninger
- 1 ss vann
Fyll:
- 2dl kaffefløte
- 120 g hvit sjokolade
- 1 egg
- frosne bringebær/bjørnebær eller ferske
|
1. Bland mel, sukker, smør og vann til det blir en jevn deig. Legg deigen en pose og legg den i kjølekapet i ca 2 timer. Sett ovnen på 180 grader.
2. Skjær deigen i passe tykke skiver og legg de på bunnen av en paiform. Klem så til du dekker hele formen med deigen. Prikk bunnen med en gaffel og stek den i ovnen i 25 min til den blir litt brun.
3. Ta bringebær ut av fryseren og posen og la de tine på en sil. Hell fløten opp i en liten kjele og ha i den hvite sjokoladen. Sett kjelen på svak varme rør til sjokoladen er smeltet. Sett kjelen til side (helst i kjøleskapet hvis du har dårlig tid) og la den avkjøle seg. Pisk sammen et egg og hell det forsiktig opp i sjokoladeblandingen mens du rører de sammen.
4. Fordel bringebær utover den stekte deigen og hell over sjokoladeblandingen. Sett paien tilbake i ovenen, sett ned temperaturen til 160 grader og stek i 20-25 min (til toppen har stivnet), kommer ann på ovnen.Serveres med litt melis over eller krem eller vanilje is.
Og husk! her teller man ikke kalorier, her nyter man!
Oppskrift på tomatsuppe og tortillasnack legger jeg ut i morgen. Tenkte jeg skulle være litt grei med Mr.R og ikke sitte forran pcen hele kvelden.
Ciao!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar